totalhitel.blog.hu

Autóhitel és ami körbe veszi... TotalHitel irodák már az ország 6 pontján! Válassza ki az Önhöz legközelebb eső hitelirodánkat, és kollégáink megoldják autó hitel, motor hitel, ingatlan hitel, vállalkozói hitel vagy személyi kölcsön problémáját. Hitel hozott autóra. Aktív BAR-listásoknak, és passzív BAR-listásoknak is!

mozgó autók

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Nem szégyen hitelre venni autót

2008.03.11. 15:38 | TotalHitel | 4 komment

Úgy tűnik, az emberek szégyellik, ha hitelre vesznek autót. Onnan sejtem, hogy fontosnak tartják közölni miközben a hitel ügyintézés folyik, hogy ki tudnák fizetni kp-ban is az autót, csak most nem akarják. Vagy, hogy úgyis kifizetik pár hónap múlva az egészet, pillanatnyi csak a pénzzavar. Oké rendben, de ez nem tartozik ránk. Inkább erősíti azt az érzésem, amivel kezdtem, hogy szégyellik magukat, amiért nincs elég pénzük, hogy a zsebükből fizessenek. Pedig semmi szégyellnivaló nincs ebben, sőt.



Azon gondolkodtam, hogy miért érezhetik maguk így az emberek. Eszembe jutottak azok a matricák amiket az utcákon látni kocsikon, hogy „Ez öreg, de legalább ki van fizetve”… vagy ehhez hasonló viccesnek gondolt felirattal. Nem értem mit szeretne közölni vele az autó tulajdonosa. És főleg kinek?

Az autósok három részre oszthatók a célközönség szerint:
1. Akinek van annyi pénze, hogy annál az öreg – de kifizetett – kocsinál fiatalabbal járjon, ami szintén ki van fizetve, az észre sem veszi a feliratot.

2. Ha fiatal, hitelre vett kocsival járó ember olvassa, akkor mire gondolhat?

 
a) Én okosabb vagyok, mint, hogy autóban tartsam a pénzem, inkább fialtatom, és így megtermeli az autóm árát.
  b) Sosem tudnék összeszedni annyi pénzt egyszerre, mint amennyibe a kocsim kerül, így viszont megtehetem, hogy nem öreg ronccsal járok.

Szerintem egyik esetben sem értékeli a matrica humorát.

3. A szintén öreg és kifizetett kocsi tulaja ugyanabban a cipőben jár, így nem nagyon érdekli a dolog. Ha viszont hiteles, akkor pláne gondolhatjuk, hogy nem jókedvében jár olyan – hitelre vett - kocsival, hanem nincs más lehetősége. Így max elhúzza a száját.

Az biztos, hogy a mai helyzetben kevés embernek van lehetősége, hogy az igényeihez, elvárásaihoz, környezetéhez megfelelő autót vásároljon saját pénzből. Vagy ha igen, akkor is megnézi, hogy van-e lehetőség a pénz más irányú, kedvezőbb befektetésének. Az ilyen helyzetekre nyújtanak a különféle bankok megoldást– köztük olyanok, amelyeknek a nevét sem hallották sokan, viszont járműhitelezésre szakosodtak, és így sokkal kedvezőbb az ajánlatuk a mainstream bankokénál, mert egyrészt nem tartanak fent akkora apparátust, másrészt nem kell a többi ágazatuk veszteségeit is beépíteni az ajánlatukba.

Persze nem azt mondom, hogy hanyatt-homlok rohanjunk hitelre venni autót. Csak azt, hogy aki határozatlan, mérje fel a saját erejét, és ennek megfelelően gondolja át, hogy megteheti-e, hogy jobbra váltson.

A bejegyzés trackback címe:

https://totalhitel.blog.hu/api/trackback/id/tr86375315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.03.12. 13:09:24

hát ez az.
először gondolkodni kéne, és nem szégyen a papír-cerka-számolás.
sok-sok utólagos kíntól és veszekedéstől kímélné meg magát a jónép.

Szabadi L 2008.03.26. 11:53:32

Az a matrica igenis találó. És azoknak az embereknek szól akik jóval többnek képzelik magukat annál mint amik valójában. Akik erejükön és lehetőségeiken felül próbálnak minnél drágább és jobb autóból kikönyökölni.Lehetőleg 0% befizetővel. Sőt még az autó átírás és első tankolás költségeit is szeretnék a banktól felvenni. Ezzel szeretnének kitünni a saját szegényes környezetükből. Ehhez partnerre találnak az autókereskedőknél. Akik mindenféle trükkökkel és kamupapírokkal átnyomják neki a hitelkérelmet a bankoknál. Mert ők meg a jutalékért kepesztenek.

Saabotage 2008.07.01. 12:47:14

Szabadi L!
Maximalisan egyetertek ezzel, reszemrol nem volt hitelgond, mivel nekem minden tetszik,a mi minima 10 eves, ugyhogy reszemrol megvettem az automat es kesz, nem tartozok senkinek, es ez jo erzes. Mivel sikerult egy jo allapotu jarmuvet talalnom lenyegeben senki nem mondja meg, hany eves is valojaban. Mikor a szomszed kiszurta (nagyon nem vagyunk joban), szinte mar kovetkezo heten hazaallitott egy hasonlo kategorias kocsival amit vmi minimalbefizetessel hozhattak el, csak eppen az vagy 6 evvel fiatalabb mint az enyem, ebbol kifolyolag biztos legalabb a duplajaba fajhatott. Ez kicsit csipte a szemem, mert nem azert vettem ilyet, hogy villogjak, hanem mert erre volt penzem, amiben el is ferek, es ha mar valamiert penzt adok az legyen a legkevesbe rossz. Akkor jott el a karorom, mikor kb 4 honap mulva csengettek a behajtok a szomszedban, hogy viszik az autot.
Tehat maximalisan igazolva latom, hogy `addig nyujtozz, amig a takarod er`....
Manapsag pedig mar iparag lett a gyanutlan emberek borzalmas hitelkonstrukciokba valo kergetese.
Pont ezert szerintem az ilyen matrica talalo, es emlekezteti a hitellel terhelt auto vezetojet az esetleg feje felett logo damokleszi kardra

KePe 2009.09.06. 11:55:41

autót hitelre venni nem egy megtérülő befektetés, viszont jelzálogfedezettel kedvezőbb fizetési lehetőségek érhetők el szabad felhasználással, mint mondjuk egy autófedezettel.

emellett nagyon fontos a pénz beosztás, ha ez nincs meg, akkor a hitel visszafizetése is bizonytalanná válhat. Nem kevés mennyiségű hitelből vásárolt, majd kereskedésbe visszakerült autót látni...

csaladipenz.blog.hu/
süti beállítások módosítása