totalhitel.blog.hu

Autóhitel és ami körbe veszi... TotalHitel irodák már az ország 6 pontján! Válassza ki az Önhöz legközelebb eső hitelirodánkat, és kollégáink megoldják autó hitel, motor hitel, ingatlan hitel, vállalkozói hitel vagy személyi kölcsön problémáját. Hitel hozott autóra. Aktív BAR-listásoknak, és passzív BAR-listásoknak is!

mozgó autók

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

A majdnem tökéletes ügyfél

2008.03.07. 01:17 | TotalHitel | 2 komment

Középkategóriás, 1.5 M Ft értékű használt autónkra jelentkezett egy hölgy. A szokásos menetrend – autó megtekintése, beleszeretés, alkudozás, foglaló – után leültünk hitelt készíteni. 59 éves hölgyről van szó, aki mind megjelenésben mind papírjait tekintve ideális ügyfélnek tűnt. Saját ingatlan, munkahely X éve, felső vezető beosztás, magas jövedelem és 30% önerő.

Ezen paraméterekkel biztosra vettük, hogy a banktól 2 órán belül szerződést kapunk. Szerveztük az eredetvizsgát, az átírását az autónak, hogy minél előbb el tudja vinni a vevő. De egy órával a kérelem beküldése után érkezett az SMS: ELUTASÍTVA!

Értetlenül álltunk a válasz előtt, hiszen minden kritériumnak megfelelt az ügyfél, és az autó is ideális a bank szempontjából. Telefonon érdeklődtem a kapcsolattartónknál, mi az oka ennek a döntésnek. Kiderült, hogy a hölgy passzív BAR-os, 2002-2006-ig volt a BAR listán. Négy évig! És igazából még ez sem lett volna gond, de éppen 6 hónapja próbálkozott ugyanennél a banknál hitelfelvétellel, de más munkahellyel. Ez így már kicsit furcsa.

De a legszebb: egy kereskedő ismerősünktől kaptuk az infót: a hölgy 3 évet csalás miatt bent csücsült a hűvösön a BAR listás idején.


ui: tudjuk, hogy a BAR (Bankközi Adósnyilvántartó Rendszer) már nem a hivatalos megnevezés. Helyette a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) van, de mindenki BAR-listának hívja továbbra is, ezért az egyszerűség kedvéért mi is így nevezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://totalhitel.blog.hu/api/trackback/id/tr99367958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.03.07. 14:02:55

hiánypótló és mivel értesz hozzá, sokaknak segít.
királyság

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.12. 07:16:46

Ha tudnád hányszor csináltam ezt végig. Csak én azon az oldalon ültem ahol te. Bar listás, kamumunkahelyes verebek. Minden hónapban próbálkoztak, mégsem kaptak soha hitelt. Hozták apukát kezesnek, sőt a fél családot, de még így sem. Én elkúrtam velük több napot. Próbálkoztak feleség nevére venni, ő meg is kapta volna, csak ugye apuci keményen BAR-os volt, és mivel egy fedél alatt éltek nem kaptak hitelt. Persze volt rengeteg "sima" ügyem is, egy hét alatt lezavartuk az egészet( az már nagy szó volt) de volt olyan ügy, hogy két hétig is elhúzódott,csak a második banknál kaptak hitelt. De összességében szerettem csinálni...
süti beállítások módosítása